Kvinders gruopvækkende misrøgt af mænd

hvorfor”Hvad er det for nogle kvinder, der er i stand til at gøre sådan noget.” spørger man uvilkårligt sig selv, i forbindelse med det sidste nye tilfælde af misrøgt, som i sidste uge udspillede sig i hovedstaden.
Som det først nu er blevet bekendt, befriede politiet søndag middag en dårligt ernæret 37 årig mand fra en stinkende højhuslejlighed i en forstad til København. Naboerne havde alarmeret ordensmagten på grund af stanken.
Mandens samlever havde om morgenen forladt lejligheden sammen med deres børn for, at køre på et par timers besøg hos bedsteforældrene.
I lejligheden forefandt medarbejderne fra politiet ingen aldersvarende drikkevarer, ”kun vand, te og safte, sådanne forhold har jeg aldrig oplevet før” sagde den endnu dybt rystede betjent. Han og hans kollegaer oplever ellers mange skrækkelige ting, men sådan noget lignede havde de aldrig set før, der fandtes ikke engang mad nok til et eneste ordentlig mandemåltid i køkkenet, kun müesli, mælkeprodukter og råstoffer såsom kartofler, ris og æg, som endda først skulle tilberedes, inden det kunne spises.
Reolerne i lejligheden bugnede af kulturvidenskabelig faglitteratur. Der befandt sig ikke et eneste mandeblad såsom Motor, Båden eller et fodboldtidsskrift, der var heller ikke noget fjernsyn.
Betjentene bragte manden til en kriseindretning for gastronomisk hjælp, ”Det lille bryghus” i Jernbanegade. Hvor indehaveren personligt tog sig af det store arbejde at peppe manden lidt op igen med øl og snaps, hvilket tog flere timer. Medarbejdere i det tilstødende pizzeria omdelte nødråb i det omkring liggende naboskab..
”Hvorfor først nu?” spurgte man hinanden.
Ofte bliver mænd offer for disse forsømmeligheder. De er slet og ret ikke selv i stand til at bede om hjælp, for efter at de trådløse telefoner har gjort sit indtog i den almindelige husholdning, er det ofte kun kvinderne, der ved hvor disse telefoner befinder sig.
Unge kvinder bliver hyppigt udfordret over evne, når det gælder pasning og pleje af en mand. Manden, der til at begynde med ser rigtig velplejet ud, og virker interessant, kommer hurtigt til at se lidt forhutlet ud, når han først er kommet til at bo sammen med en kvinde, senest når der kommer børn. Ved siden af deres arbejde, har kvinderne knap nok tid til deres mænd. Det er sjældent onde hensigter, der får kvinderne til at forsømme deres mænd, og lader dem være alene hjemme, men tilfælde som disse, ryster også betjentene. ”Den arme stakkel havde knap nok vejet 90 kilo” siger de hovedrystende betjente.
Heldigvis har manden det efter omstændighederne godt igen. Men chokket står stadig frisk i erindring. Naboer og folk i opgangen stiller stadig lommelærker, 6paks øl og stearinlys under ofrets balkon. På en håndskrevet seddel står der ”HVORFOR”. Alle her er dybt berørte af sagen.

back