Strygekursus

button_emner

Strygekursus

Mænd er uafhængige, frie skabninger!

1aDe erobrer i slægterkampen, sejr om sejr mod feminin undertrykkelsesmekanisme:
– Næringsforsørgelse (de skaffer sig tlf-nr. af en Pizza-Service),
– Hushold (de ignorerer den),
– Vasketøj (de benytter sig af computerstyrede vaskemaskiner),
– osv. osv.
Kun en gang har der indtil nu været problemer: Til trods af teflonbelagt dampstrygejern, var skjorterne ikke så glatte som de skulle være. Det skal ændre sig fra nu af!
Strygekursus
(“Fugt det…” er ikke nødvendig ved brug af dampstrygejern!)

hemd11. Kraven
Læg kraven med bagsiden opad, i sin naturlig runde facon, på strygebrættet. Fugt den med lidt vand …

hemd22. stryg den glat fra højre mod venstre. Forsiden stryges derefter ligesådan.

hemd33. Manchetten
Fugt indersiden og stryg den glat fra højre mod venstre. Manchetter stryges lige som kraver.

hemd44. Ærmet
Læg ærmet med forsiden opad på strygebrættet, så sømmen ligger glat. Fugt det og stryg sømmen fra manchetten, begyndende opad, derefter fra overærmet ned til manchetten, færdig. Vend derefter ærmet og stryg bagsiden på samme måde.

hemd55. Skulderparti
Det højre skulderparti trækkes over strygebrættets kant. Fugt det og stryg fra forsiden til rygdelen. Foregår på samme måde med det andet skulderparti.

hemd66. Forsiden
Tag fat i skjorten ved øverste og nederste hjørne af knaplisten og træk det over strygebrættet. Fugt  og stryg den fra knaplistens nederste ende til kraven. Derefter resten af forsiden fra kraven til den nederste del af skjorten.

hemd77. Bagsiden
Læg den strøgne forside af skjorten på strygebrættet, så sidesømmen ligger forest. Fugt den og begynd at stryge sidesømmene, over ærmets flade søm til skulderpartiet. Træk skjorten videre over strygebrættet, fugt den og afslut strygningen på samme måde som med forsiden.

hemd88. Anden
forside og knapkanten. Nu lægger du skjorten længere foran dig og stryger den anden sidesøm, begyndende fra sømmen og opad. Træk så forsiden på plads og stryg fra sømmen og opad, incl. ærmets fladsøm.

hemd99. Træk en sidste gang,
nemlig resten af skjortens forside opad, og stryg den fugtede knapkant. Du må godt stryge over knapperne, hvis disse er lavet af perlemor (altså kvalitets materiale) eller andet strygefast materiale.

Og sådan ser en glad mand ud med en nystrøget skjorte!

mann2

button_emner