Hvis din bil var en pc

auto2Efter sigende har microsoftmilliardæren Bill Gates engang sammenlignet computerindustrien med bilindustrien: Hvis General Motors havde udviklet sine produkter lige så godt som det er sket hos Microsoft, ville vi alle sammen køre i en bil til 25
dollar som kørte 1000 miles på en gallon benzin.

Som svar på denne udtalelse har GM udsendt denne pressemeddelelse:

Hvis GM virkelig havde udviklet bilteknologien efter samme retningslinier som Microsoft udvikler computerindustrien, ville vi alle sammen køre i en bil med følgende karakteristika:

  1. Den ville uden nogen som helst påviselig grund gå i stå to gange om dagen, gerne midt på en motorvej. Det ville du af en eller anden grund bare acceptere og starte bilen igen og køre videre.
  2. Hver gang vejvæsenet maler nye striber på vejen, ville du blive nødt til at købe en ny bil.
  3. Engang imellem, når du tilfældigvis foretager en manøvre, såsom at dreje til venstre om et hjørne, vil dette forårsage at bilen går i stå og nægter at starte igen. Det vil så være nødvendigt for dig at geninstallere motoren.
  4. Bilen ville kun kunne bruges af én person ad gangen, med mindre du køber en Bil 95 eller Bil NT. Men så må du til gengæld købe flere sæder.
  5. Firmaet MacIntosh ville producere en bil, som får sin energi fra solen, er pålidelig, kører fem gange så hurtig og er dobbelt så nem at betjene. Men den ville kun få lov at køre på 5 pct. af vejene.
  6. Advarselslamperne for olie, kølevand osv. ville være erstattet af et enkelt advarselssignal for General Car Default.
  7. Nye sæder ville kræve, at alle har samme størrelse bagdel.
  8. Ved en ulykke vil airbagsystemet spørge Are you sure? før det går i funktion.
  9. Somme tider, men uden nogen som helst påviselig årsag, ville din bil nægte at åbne dørene indtil du tilfældigvis finder på samtidig at løfte et dørhåndtag, dreje nøglen og holde fast i radioantennen.
  10. GM ville kræve, at alle bilkøbere også anskaffer luksusudgaven af Rand McNallys vejkort (et datterselskab af GM), også selv om de ikke ønsker det eller overhovedet ikke har brug for kortet.

Et forsøg på at slette dette produkt vil øjeblikkelig nedsætte bilens ydeevne med 50 pct. Det er derfor ikke så mærkeligt, at GM ville blive genstand for Monopoltilsynets undersøgelser.
Hver gang GM introducerede en ny bil, ville alle køberne være nødt til at lære at køre bil igen helt fra bunden, for hverken rat, gear eller bremser ville fungere på samme måde, som i den gamle bil.
Endelig ville man være nødt til at trykke på startknappen for at stoppe motoren.

button_emner