Afholdte arrangementer

International fællesspisning

Polsk Gullasch

Ingredienser:
400 gr. Oksekød, 2 store løg, 2 fed hvidløg, 750 ml. bouillon, 2 laurbærblade, 2 allspice, mel, olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
Skær kødet i tern omkring 2*2cm, vend i mel og steg i meget varm olie. Svits løg og vend det i sammen med kødet og tilsæt salt og peber. Saucen kan tyknes med en jævning af mel og vand.
Der serveres kartoffelpandekager til med finthakkede syltede agurker og cremefraiche.

 

Spansk Tapas

  • Salmorejo på brød: 500 gr. tomater, olivenolie, hvidløg, eddiker, brød og 200 gr. serrano skinke
  • Huevos rellenos (fyldte æg): 4 æg, tun i dåse, ketchup og mayonnaise. Lidt salat til pynt.
  • Tortilla de patatas (spanske omelet): 4 store kartofler, 1 løg, 4 æg, olivenolie. Evt. bacon.

 

Ukrainsk BORSCH
Opskrift(4-5l)

Nakke file – 400 gr.
Kødben (oksekød med fed) – 400-500 gr.
Hvidkål -300 gr.
Kartofler- 300 gr.
Løg – 200 gr.
Gulerod – 200 gr.
Rødbeder – 500gr.
Hakkede tomater – 1 dåse.
Røde bønner – 1 dåse.
Bouillonterning (okse) – 1-2 stk.
Salt, peber, laurbærblad, dild, creme fraiche

– skær kødet i småstykker. Brun på stegepanden med olie/margarine. Kog i gryden ca.2,5 timer med peber og laurbærblad
– tag skum af
– tag benene af, pil kødet og set tilbage i gryden(kød)
– skær hvidkål fint og sæt i gryden
– gulerødder og løg skær i små stykker og steg med olie/margarine
– rødbeder skær i små stykker og steg med olie/margarine indtil det begynder at være LIDT bløde, tilsæt hakkede tomater og steg ca. 5 min.
– når hvidkål begynder at være lidt blød tilsæt kartofler, ca. 15 min. efter tilsæt gulerødder med løg, efter rødbeder med tomater, ca.10 min. efter tilsæt bønnerne, om ca. 5 min borsch er klar.
Spis med creme fraiche og hvidløgsflutes
Smager bedre næste dag

VELBEKOMME