OPSKRIFTER

Pfefferpotthast

Ingredienser til 4 personer
750 g oksekød, 500 g løg, 100 g smør, 1 liter bouillon, salt efter smag, 5 peberkorn, 2 lauerbærblade, 2 krydder nelliker, 2 spsk. mel, 1 spsk. citronsaft, 1 tsk. hvid peber
Fremgangsmåde
Oksekødet vaskes og duppes tørt med et stykke køkkenrulle, skæres i terninger på ca 1 cm og brunes i smørret. Grovhakket løg kommes i og det røres med rundt og lad det brune med i et par minutter. Kom derefter bouillon og krydderier i og kog det til det er mørt. Jævn det med mel og giv  det et kort opkog igen. Smag det pikant til med Citron og peber. Må gerne være lidt stærkt.
Serveres med kartofler og syltede krydderagurker.


Polsk Gullasch

Ingredienser:
400 gr. Oksekød, 2 store løg, 2 fed hvidløg, 750 ml. bouillon, 2 laurbærblade, 2 allspice, mel, olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
Skær kødet i tern omkring 2*2cm, vend i mel og steg i meget varm olie. Svits løg og vend det i sammen med kødet og tilsæt salt og peber. Saucen kan tyknes med en jævning af mel og vand.
Der serveres kartoffelpandekager til med finthakkede syltede agurker og cremefraiche.


Spansk Tapas

  • Salmorejo på brød: 500 gr. tomater, olivenolie, hvidløg, eddiker, brød og 200 gr. serrano skinke
  • Huevos rellenos (fyldte æg): 4 æg, tun i dåse, ketchup og mayonnaise. Lidt salat til pynt.
  • Tortilla de patatas (spanske omelet): 4 store kartofler, 1 løg, 4 æg, olivenolie. Evt. bacon.

Ukrainsk BORSCH
Opskrift(4-5l)

Ingredienser
Nakke file – 400 gr., Kødben (oksekød med fed) – 400-500 gr., Hvidkål -300 gr., Kartofler- 300 gr., Løg – 200 gr., Gulerod – 200 gr., Rødbeder – 500gr., Hakkede tomater – 1 dåse., Røde bønner – 1 dåse., Bouillonterning (okse) – 1-2 stk., Salt, peber, laurbærblad, dild, creme fraiche
Fremgangsmåde
skær kødet i småstykker. Brun på stegepanden med olie/margarine. Kog i gryden ca.2,5 timer med peber og laurbærblad
– tag skum af
– tag benene af, pil kødet og set tilbage i gryden(kød)
– skær hvidkål fint og sæt i gryden
– gulerødder og løg skær i små stykker og steg med olie/margarine
– rødbeder skær i små stykker og steg med olie/margarine indtil det begynder at være LIDT bløde, tilsæt hakkede tomater og steg ca. 5 min.
– når hvidkål begynder at være lidt blød tilsæt kartofler, ca. 15 min. efter tilsæt gulerødder med løg, efter rødbeder med tomater, ca.10 min. efter tilsæt bønnerne, om ca. 5 min borsch er klar.
Spis med creme fraiche og hvidløgsflutes
Smager bedre næste dag.

VELBEKOMME

Sri Lanka
Polen
Ukraine
Spanien
Tyskland
Luk menu